Fotografiranje bolezni

Fotografija bolezni

Življenje z epilepsijo te spremeni. Postaneš odprt za še tako neperspektivna dejanja in banalna razmišljanja, valovi drugačnosti te zalijejo z vsakim novim napadom, razklana in krvaveča ustnica ima poseben okus, spomini se umaknejo v preteklost in oči se odmaknejo zmedenim pogledom okolice.

To je potovanje z epilepsijo, na katerem se čudiš, čutiš in skušaš oblikovati sveže razumevanje sveta znotraj možganov. Na novo se spoznavaš in trpko je videti, kako te bližnji izgubljajo. Fotografija te ujame v trenutek »pred in po«, črno -  belost bolezni zate več ni protislovje, zahteva po svobodi postane edina pravica, četudi je revna.
Nekaj tednov nisem pisala – odhajali so dobri ljudje... In čas praznikov je izdaja za vse nas, ki se tudi za ognjemeti ne moremo ozreti, kaj šele, da bi z otroki gledali Vojno zvezd v 3D obliki. (fotosenzibilnost)

Nisem se znala umiriti in ko je adrenalin končno pokleknil, so se napadi pritajeno pojavili. Hinavsko, zahrbtno. Ni jih bilo veliko in niso bili nepričakovani (nikoli niso), vendar so se mi vtetovirali na obraz. Skazili so mi nasmeh in znova sem se ujela med veselje predprazničnega kiča in lastnega, prav tako ceneno zapakiranega novoletnega voucherja. Kljub fotografiranju je potovanje z epilepsijo nepovratno.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Iz oči v oči

Facti bruti - možgani uberejo svojo pot